Soluții naturale pentru oase și articulații puternice

Sistemul osos are un rol foarte important în corp – ne asigura structura și postura, protejează organele, de el este ancorat sistemul muscular și în plus are și rolul de a depozita calciul. Este important să avem grijă să construim încă din copilărie și adolescență un sistem osos sănătos, dar și în perioada adultă prevenția este necesară.

Oasele sunt într-o continuă schimbare în organism, se refac și cresc până la vârstă adultă, după care procesul de regenerare devine mai lent. Până în jurul vârstei de 30 de ani, corpul deține cea mai mare masă osoasă. După această vârstă, masă osoasă începe și scade și de aici prevenția este necesară pentru a evita boli precum osteoporoză sau osteomalacia.

Ce factori ne pot afecta sănătatea oaselor?

 • Cantitatea de calciu din dietă zilnică. O dietă săracă în calciu contribuie direct la diminuarea densității matricei osoase. Fapt care conduce la pierderi timpurii ale mesei osoase și crește riscul de fracturi.

Ce puteți face? Introduceți în alimentație produse bogate în surse de calciu, precum: produse lactate, migdale, broccoli, kale, somon, sardine. Doză de calciu recomandată pentru adulți este de 700-1000 de mg pe zi, pentru femeile de peste 51 de ani și bărbații de peste 71 de ani  doză recomandată este de 1200 mg.

Atenție și la Vitamina D. Vitamina D este deseori numită și “vitamina soarelui” căci această este produsă la nivelul pielii că răspuns la expunerea solară. Este o vitamina liposolubilă, adică corpul o depozitează alături de grăsimi. Din familia de vitamina D fac parte D1, D2 și D3. Vitamina D este responsabilă cu depozitarea calciului în oase.

Studiile arată că persoanele care au în dietă un aport suficient de vitamina D și Calciu pot împiedică pierderile de minerale din matricea osoasă, pot preveni osteoporoză și reduce incidența fracturilor osoase.

Atunci când nu puteți include în dietă suficiente surse alimentare de calciu și vitamina D, recomandarea este să apelați la sfatul farmacistului sau al medicului pentru a va indică suplimente alimentare pe baza de extracte certificate pentru a suplimenta cu Calciu și Vitamina D.

 • Activitatea fizică este un factor important pentru sănătatea sistemului osos. Persoanele inactive au un risc mai mare de osteoporoză față de cele care facă activitate fizică regulată.
 • Consumul de alcool și țigăricontribuie la diminuarea masei osoase. Recomandarea este de a nu consumă mai mult de un pahar cu băuturi alcoolice pe zi.
 • Genul este și el un factor determinant. Femeile au un risc mai mare decât bărbații să dezvolte osteoporoză, în special în perioada de menopauza.
 • Masă corporalăeste și ea un factor de risc. Persoanele foarte slabe cu un Indice al Masei Corporale mai mic de 19 prezintă un risc crescut de pierdere accelerată a masei osoase.
 • Istoricul familiarcontează, mai ales dacă ați avut în familie cazuri de osteoporoză
 • Fonul hormonal: dacă suferiți de hipertiroidie atunci e posibil să suferiți și de pierdere accelerată a masei osoase. Pentru femeile aflate în premenopauză și menopauza, nivelul scăzut al estrogenului poate duce la osteoporoză. Pentru bărbați, un nivel scăzut de testosteron poate cauza pierderea masei osoase.
 • Anumite tratamente medicamentoaseprecum cele pe baza de prednison, cortizon, dexametazona pot conduce la deteriorarea matricei osoase.

Echipa medicală DAS IST a creat suplimentul alimentar pentru ARTICULAȚII pentru susținerea sănătății sistemului osos. Conține Calciul, Vitamina D2, K2, Mangan și Glucozamină.

Ingredientele pentru DAS IST pentru ARTICULAȚII provin din Germania, din surse complet vegetale, tocmai pentru a folosi o structura pe care corpul nostru o poate recunoaște și digera cu ușurință.

Calciul este un mineral greu de absorbit de către organism pe măsură ce îmbătrânim, din cauza lipsei de hormoni care să îl fixeze. Din acest motiv se consideră că suplimentarea cu calciu trebuie să înceapă înainte de instalarea problemelor de osteoporoză. Sursă de calciul este importantă din cauza că poate stimula secreția de acid gastric, atunci când  calciul provine dintr-o sursă bazică, așa cum este carbonat de calciu.. Dacă în schimb calciul provine dintr-o sursă neutră, precum fructele citrice, absorbția nu va crea disconfort. Calciul din Silver Bones este extras din suc de citrice. Spre deosebire de calciul de origine animală care se găsește în lapte și alte produse lactate, calciul ce provine din citrat este neutru. Nu generează o contra-reacție din partea organismului și că urmare nu produce balonare și iritarea mucoasei stomacului după consum.

Prin acțiune la nivel molecular, am reușit să extragem cu o precizie Vitamina D din cultivarea unor drojdii într-un mediu bogat în cristale de zahăr brun, dar și a utilizării unor lămpi ultraviolete ecologice.  Structura să este foarte asemănătoare cu ce creează corpul uman când este expus la soare și este în plus o sursă vegetală, fără contaminări animale.

Vitamina K joacă un rol important în sănătatea matricei osoase. Astfel, pentru produsul DAS IST pentru ARTICULAȚII am realizată o colaborare cu cercetători din Japonia care au descoperit o sursă vegetală optimă pentru vitamina K din legume verzi.

Manganul este cel care construiește matricea osoasă, pentru că această să fie mai apoi un spațiu de stocare a calciului și a magneziului. Obținut în Germania, printr-un procedeu similar cu cel pentru obținerea calciului, manganul folosit de noi din surse citrice nu creează probleme de absorbție, fiind neutru pentru corpul uman. Prin urmare el va putea fi folosit direct de către sistemul osos și încheieturi pentru a reduce durerile și fracturile.

Glucozamina 98% este recunoscută pentru   gradul foarte ridicat de puritate și absorbție. Pentru noi absorbția este un factor foarte important, și că urmare am ales o doză de glucozamină care se absoarbe în doar câteva zeci de minute și poate reduce durerile de încheieturi de la o zi la altă.

Surse științifice: [1] [2]
 • Taguri: articulatii, calciu, glucozamină, mangan, matrice osoasa, oase
 • Articole

  RSS
  Top 5 ingrediente pentru păr și unghii puternice
  Top 5 ingrediente pentru păr și unghii puternice

  Care femeie nu își dorește un păr, ten sau unghii cât mai frumoase? De aceea, an de an apar tratamente cosmetice...

  Mai departe...
  Imunitatea în plin val 4 COVID
  Imunitatea în plin val 4 COVID

  Sunt aproape 2 ani de când ne confruntăm la nivel planetar cu pandemia de Covid-19. Astăzi, știm mai multe despre...

  Mai departe...