Imunitatea în plin val 4 COVID

Sunt aproape 2 ani de când ne confruntăm la nivel planetar cu pandemia de Covid-19. Astăzi, știm mai multe despre virus, despre cum acționează. Știm că dezvoltă periodic mutații, mai agresive și mai ușor transmisibile. Totodată, sunt încă atât de multe necunoscute despre mecanismele de activare ale virusului. Ce este clar, este că avem nevoie de un sistem imunitar puternic, întărit, care să fie capabil să „ne” treacă cu bine prin această perioadă gri.

Primul îndemn din acest articol, în linie cu recomandările Agenției Europene a Medicamentului, a FDA USA, a Ministerului Sănătății din România este acela de a vă vaccina cu unul dintre cele 4 seruri autorizate în Uniunea Europeană împotriva COVID. Informați-vă numai din surse oficiale și identificați beneficiile vaccinării.

Pentru a ne întări sistemul imunitar avem nevoie de 3 elemente: alimentație sănătoasă, activitate fizică și somn de calitate.

Din punct de vedere alimentar, avem nevoie să ne orientăm către alimente bogate în proteină de calitate – pentru a ne întări întreg sistemul de organe, carbohidrați sănătoși precum fructele și legumele. Acestea sunt totodată bogate în vitamine, minerale și fibre – esențiale pentru sănătate. Mai mult, carbohidrații sunt și sursa de energie a corpului nostru, astfel că avem nevoie de energie bună pentru a ne simți bine. Și să nu uităm de grăsimi, avem nevoie și de ele, în cantități mai mici, dar nu sunt îndepărtat din meniul zilnic. Din categoria grăsimi sănătoase sunt de menționat grăsimile vegetale de tipul uleiurilor vegetale, nuci, semințe, dar și cele de origine animală precum cele din lactate. Atenție, grăsimile prăjite nu sunt sănătoase și nici recomandate.

Pentru că astăzi calitatea alimentelor pe care le consumăm, nu mai este la un nivel foarte înalt și pentru că ne confruntăm zilnic cu stres și cu activități care ne suprasolicită organismul, experții farmaceutici DAS IST recomandă suplinirea dietei cu suplimente alimentare naturale cu extracte standardizate.

Ce avem nevoie să suplinim:

Vitamina D  - este un nutrient pentru corp, necesară în creșterea și menținerea sănătății sistemului osos. Organismul nu poate absorbi calciul în absența Vitaminei D. Mai mult, studiile recurente au arătat că are proprietăți anti-inflamatorii, antioxidante și neuroprotective  care susțin funcționarea normală a sistemului imunitar, a sistemului muscular și activitatea cerebrală.

Vitamina C – cunoscut ca un puternic antioxidant, s-a dovedit a fi extrem de efectiv în reducerea stresului oxidativ și a inflamației în organism, promovând susținerea imunității.

Vitamina A – este un grup de retinoizi cu o funcție extrem de importantă în susținerea sistemului imunitar. Studiile au demonstrat eficacitatea acesteia în afecțiuni precum diaree, pneumonie și chiar infecție HIV.

Vitaminele B – dețin proprietăți puternice antioxidante și sunt capabile să susțină imunitatea.

Vitamina E – pe lângă proprietățile antioxidante și imunostimulatoare, vitamina E s-a dovedit a deține proprietăți protective asupra infecțiile tractului respirator.

Zinc + Seleniu – ambele dețin proprietăți antioxidante și mențin funcția imunitară.

În gama DAS IST sunt 3 produse care conțin vitaminele și mineralele de care avem nevoie pentru întărirea imunității:

DAS IST cu MINERALE - un complex cu 10 minerale și vitamina C. Ajută corpul să își intensifice rezistența și totodată să beneficieze de un boost de energie.

DAS IST pentru IMUNITATE – pe bază de extract de ghimbir, inulină, zinc și vitamina C. Protejează atât sistemul respirator, cât și pe cel digestiv.

DAS IST cu Vitamine B – conține întreg complexul de vitamine B.

Din punct de vedere al activității fizice, este esențial să facem măcar 30 de minute de activitate fizică moderată pe zi. Activitatea fizică poate reduce eficient depresia și are un efect neuroprotector și antidepresiv. Totodată exercițiile fizice au un efect euforic asupra creierului, prin faptul că secretă endorfine, iar un stare de bine sănătoasă și un sistem nervos puternic contribuie foarte mult la imunitatea noastră și mai ales la asigurarea organelor și țesuturilor cu oxigen, datorită intensificării procesului de respirație.

Somnul calitativ înseamnă un somn de noapte de 7-9 ore, în mod recurent. Dacă ai probleme cu somnul, nu te trezești odihnit sau îți este greu să adormi, noi îți recomandăm produsul DAS IST pentru SOMN. Te va ajuta să intri mai ușor în starea de relaxare și de somn, iar trezirea va fi mai revigorantă.

În această perioadă este important să avem grijă de noi și de cei din jur. Urmați sfatul medicului, vaccinați-vă și aveți grijă de imunitatea voastră!

Multă sănătate!

Surse științifice: [1] [2] [3]
 • Taguri: covid, imunitate, minerale, vitamina C, vitamina D, vitamine B
 • Articole

  RSS
  Top 5 ingrediente pentru păr și unghii puternice
  Top 5 ingrediente pentru păr și unghii puternice

  Care femeie nu își dorește un păr, ten sau unghii cât mai frumoase? De aceea, an de an apar tratamente cosmetice...

  Mai departe...
  Despre astenia de toamnă și nutrienții necesari pentru astenie
  Despre astenia de toamnă și nutrienții necesari pentru astenie

  Cu fiecare schimbare de sezon corpul nostru trece printr-un proces de adaptare la noile condiții de temperatură și umiditate. Acesta...

  Mai departe...