Top 5 ingrediente pentru păr și unghii puternice

Care femeie nu își dorește un păr, ten sau unghii cât mai frumoase? De aceea, an de an apar tratamente cosmetice noi pentru a reda frumusețea și strălucirea tegumentelor.

Însă, ceea ce nu se prea cunoaște, este faptul că, de cele mai multe ori, frumusețea exterioară este direct influențată de sănătatea noastră și de cum arată corpul nostru pe interior. Noi, la DAS IST, avem o deviză pentru gama de produse adresate femeilor și anume: frumusețe de la interior la exterior. Dacă avem grijă să ne hrănim organismul cu toți nutrienții de care are nevoie, atunci vom avea părul strălucitor și mai puternic, pielea mai luminoasă și unghiile frumoase.

Astfel, un top 5 nutrienți pentru par, piele și unghii ar fi:

 • Complexul de Vitamine B
 • Colagen
 • Zinc
 • Vitamina C
 • Vitamina E

Dintre nutrienții care au grijă de reglarea metabolică a organismului și de sănătatea sistemului nervos, un rol de baza îl au vitaminele din grupul B.

Tiamină sau vitamina B1 ajută la reglarea poftei de mâncare, a ritmului cardiac și la înlăturarea stărilor depresive. Pe de altă parte, carență de Vitamina B2 poate conduce la căderea părului, amețeli și stări de rău. Atunci când avem o cantitate suficientă de B2 în corp, această ajută inclusiv la protejarea împotriva stresului oxidativ.

Există și o vitamina care încetinește procesul de îmbătrânire și anume, Vitamina B5. Această ajută la reducerea stresului și la revigorarea organismului. B6 întră în compoziția serotoninei-numită și "hormonul fericirii". Această are un rol activ în reducerea simptomului premenstrual.

Suplimentarea cu Vitamina B7 este necesară pentru a gestiona cât mai bine stresul de la exterior spre interior, principalele efecte fiind apariția mătreței, păr uscat și deteriorat sau chiar piele uscată și lipsită de strălucire. Semne de carență: oboseală, anorexie, dermatita seboreică, stări depresive

Acidul folic sau Vitamina B9 este vitală pentru sănătatea femeilor însărcinate și a fătului. Este prescrisă de medicii ginecologi cel puțin înainte de sarcina și pe parcursul primului trimestru.

De nivelul de energie, focus și atenție este responsabilă vitamina B12. Pentru persoanele vegane sau vegetariene, se impune suplimentarea, căci de regulă, această se găsește în produsele de origine animală. Carență de B12 poate fi periculoasă: poate conduce la anemii sau poate slăbii pereții celulari.

Pentru a evita astfel de carențe și pentru a avea grijă de frumusețea noastră de la interior la exterior, recomandarea este să avem o dietă cât mai diversificată, cu o paleta variată de fructe și legume crude – sursă principala de vitamine B. Chiar și așa, mai ales în perioada dintre sezoane (rece-cald), perioada de post, experții medicali recomandă suplimentarea cu suplimente alimentare naturale, pe baza de extracte certificate. În acest sens, DAS IST vă recomandă produsul DAS IST cu Vitamine B – toate vitaminele grupului B + extracte naturale din 14 fructe și 5 legume..

Și pentru că știm că femeile apreciază rezultatele rapide și de durata, în ceea ce privește frumusețea lor, echipa medicală DAS IST a creat produsul ideal pentru echilibrul hormonal, sănătatea unghiilor, a părului și a pielii – DAS IST pentru Femei.

Acesta conține colagen hidrolizat, coenzima Q10, polifenoli din sâmburi de struguri și un complex de vitamine și minerale, într-o formulă unică care le asigura biodisponibilitate mărită.

De ce colagen? La ce ne folosește? Colagenul este un complex de aminoacizi, care se găsește atât sistemul digestiv, articulații, sistemul muscular, vasele sanguine sau în sistemul osos. Cea mai mare proporție de colagen 90% se regăsește în sistemul conjunctiv și 70% în piele. Problema este că organismul produce colagen doar până în jurul vârstei de 30 de ani, iar din alimente cu greu absorbim colagen. Deci este nevoie de suplimentare, din sursă de calitate, pentru a ne asigura elasticitatea pielii.

Pentru luminozitatea pielii și sănătatea unghiilor avem nevoie de Zinc, Biotină și Seleniu.

Totodată, Zincul contribuie la funcționarea normală a metabolismului acizilor grași, metabolismului carbohidraților și metabolismului acido-bazic. Biotină alături de Vitamina C, Niacina, Vitaminele B6 și B12 ajută la echilibrarea metabolismului energetic și la reducerea stărilor de oboseală.

Din punct de vedere al echilibrului hormonal, vitaminele B ajută la funcționarea normală a întregului sistem nervos, B6 contribuie la reglarea activității hormonale, iar Seleniu este util în reglarea tiroidei.

Seleniul, Zincul Vitamina E și Vitamina C contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. În plus, Vitamina  E ajută la menținerea elasticității pielii și a vaselor sanguine.

 • Taguri: colagen, femei, păr, ten, unghii, vitamine B
 • Articole

  RSS
  Imunitatea în plin val 4 COVID
  Imunitatea în plin val 4 COVID

  Sunt aproape 2 ani de când ne confruntăm la nivel planetar cu pandemia de Covid-19. Astăzi, știm mai multe despre...

  Mai departe...
  Despre astenia de toamnă și nutrienții necesari pentru astenie
  Despre astenia de toamnă și nutrienții necesari pentru astenie

  Cu fiecare schimbare de sezon corpul nostru trece printr-un proces de adaptare la noile condiții de temperatură și umiditate. Acesta...

  Mai departe...