Ce este anemia și care sunt soluțiile naturale

Anemia este definită prin numărul scăzut de celule roșii în corp. La analizele de sânge, anemia este interpretată prin numărul mic al hemoglobinei sau hematocritului. Hemoglobina este principala proteină din celulele roșii, responsabilă cu transportul oxigenului în corp, la toate celulele și țesuturile. În caz de anemie, țesuturile și organele nu primesc oxigen în mod corespunzător.

Cele mai multe celulele, inclusive celulele roșii sunt produse în cadrul măduvei osoase. Pentru a produce hemoglobină și celule roșii corpul are nevoie în principal de Fier, Vitamina B12, B9 și o varietate de nutrienți pe care ar trebui să ii luăm din mâncarea sănătoasă.

Anemia poate fi temporară sau de lungă durata, severă sau ușoară și cu o serie de cauze declanșatoare. De aceea, este indicat că atunci când depistați anemia prin testele de sânge, să mergeți la un consult medical pentru a va atribui tratamentul cel mai potrivit. Tratamentul poate constă doar în suplimente alimentare sau, în funcție de severitate, și în proceduri medicale specifice.

Care sunt simptomele anemiei?

Anemia se poate manifestă sub diferite simptome, depinzând de cauza și severitate. Cele mai întâlnite semne sunt: oboseală, senzația de slăbiciune, paloarea pielii, bătăi neregulate ale inimii, senzația de respirație îngreunată, amețeală și dureri de cap, dureri în piept, mâini și picioare reci.

Dacă anemia este una ușoară este posibil să nici nu simțiți aceste simptome, însă pe măsură ce se agravează anemia, pe atât și simptomele se înrăutățesc.

Care sunt tipurile de anemie și cauzele lor?

Anemia pe baza de deficiență de Fier  (Anemia feriprivă)– este cea mai întâlnită formă și este cauzată de o carență de fier din organism. Apare deseori în rândul femeilor însărcinate, cărora li se recomandă suplimentarea cu fier. De asemenea, este cauzată și de pierderi de sânge, precum în cazul femeilor care suferă de menstruații abundente, al persoanelor care au cancer, ulcer. Totodată, poate apărea și în rândul celor care consumă regulat analgezice, în special aspirina – care poate cauza o inflamație la nivelul mucoasei stomacale și să rezulte în sângerare.

Pentru toate aceste cazuri echipa medicală a DAS IST recomandă suplimentul alimentar natural cu MINERALE pe baza de 10 minerale (inclusiv Fier) și Vitamina C, pentru mai multă energie și focus mental.

Anemie bazată de deficiență de vitamine. Pe lângă Fier, corpul are nevoie de folați și vitamina B12 pentru a produce suficiente celule roșii sănătoase. În special, vegetarienilor și veganilor li se recomandă suplimentarea cu vitamine B, căci cu precădere vitamina B12 este absorbită de corp din produse de origine animală.

Un produs vegan, dar care conține atât B9, cât și B12, este produsul cu VITAMINE B, un complex natural de vitamine B, pe care echipa medicală DAS ISTîl recomandă pentru prevenția anemiilor, pentru sănătatea sistemului nervos și a celui circular.

Anemia datorată inflamațiilor este cauzată de boli precum cancerul, HIV/SIDA, artrită reumatoidă, boli ale rinichilor, boală Crohn sau alte boli inflamatorii acute sau cronice.

Anemia aplastică este o formă rară și foarte gravă care apare atunci când corpul nu poate produce suficiente celule roșii datorită infecțiilor, anumitor medicamente, bolilor autoimune și chiar expunerii la substanțe toxice.

Anemia asociată cu boli ale măduvei osoase precum leucemii sau mielofibroze.

Anemia hemolitica se dezvoltă atunci când celulele roșii se distrug mai repede decât poate măduva osoasă să le înlocuiască. Anemia hemolitica poate fi ereditară sau se poate dezvoltă în cursul vieții.

Pentru a evita anemia, recomandările cu privire la nutriție sunt destul de simple. Avem nevoie de o alimentație cât mai diversificată și care să conțină din belșug fructe și legume – sursă principala de vitamine și minerale.

Atunci când știm că avem un stil de viață dezordonat cu impact direct asupra alimentației, sfatul medicilor și al farmaciștilor este de a suplimenta dietă cu produse naturale, pe baza de extracte standardizate, care să ne asigure necesarul zilnic de vitamine și minerale.

Surse științifice: [1] [2] [3]
 • Taguri: anemie, fier, minerale, vitamine B
 • Articole

  RSS
  Top 5 ingrediente pentru păr și unghii puternice
  Top 5 ingrediente pentru păr și unghii puternice

  Care femeie nu își dorește un păr, ten sau unghii cât mai frumoase? De aceea, an de an apar tratamente cosmetice...

  Mai departe...
  Imunitatea în plin val 4 COVID
  Imunitatea în plin val 4 COVID

  Sunt aproape 2 ani de când ne confruntăm la nivel planetar cu pandemia de Covid-19. Astăzi, știm mai multe despre...

  Mai departe...